gäster

Att organisera vackert av Reorganiserat

Att organisera vackert av Reorganiserat

I veckans blogginlägg får vi äran att ha med oss ingen mindre än Reorganiserat! Hon är en mamma, strukturfreak och en fantastisk kreatör som är här för att dela med sig av sina grymma tips för att skapa ett strukturerat hem. In och kika på hennes Instagram för att ta del av dessa otroliga guldtips med otroliga inspirationsbilder! 

Att organisera vackert

När det kommer till att organisera tror jag mycket på att blanda funktion och stil. Att göra varje skåp, garderob eller yta enhetligt och använda organiseringen som en del i inredningen. Jag förstår att funktionen ska komma först och att organisera handlar om att ha koll på sina saker, dock tror jag att en kombination av det vackra/enhetliga tillsammans med funktionen är ett vinnande koncept. Låt mig förklara varför. 


När jag får till en röd tråd och det vackra i organiseringen blir jag inspirerad till att hålla ordning och inte fylla på med mer saker. Dock är förarbetet viktigare här än någonsin, att verkligen tänka igenom vilka saker och vilken funktion ett område ska ha innan man köper in produkter att organisera med såsom lådor/burkar eller etiketter. För att den investering man gör ska vara värd det behöver man verkligen tänka igenom vad ytan ska vara till för och skapa ett fungerande system på just den ytan som fungerar och som faktiskt förenklar vardagen samt sparar tid. Att investera lite i organiseringen tycker jag är värt det då resultatet blir väldigt synligt och området blir organiserat/inrett precis som tänkt samt att man skapar ett system i det man köper vilket också motiverar att hålla det på ett visst sätt. Generellt vad gäller organisering tänkte jag dela med mig av några små tips: 


  • Rensa och sortera ut saker du inte använder, jag kan tycka det är okej att äga saker men du ska veta och se vad du äger. Det man ser använder man, eller är det inte så? 

  •  Märk upp det du organiserar om ni är fler i ett hushåll. Om det ska vara ett fungerande system behöver alla i hemmet veta vilka saker som ska placeras var. 

  • Ta mått, tänk igenom vad som ska vara på ytan/i burken/i korgen innan du köper in produkter. Köp enhetliga förvaringsprodukter, satsa på en stil/material/färg/etikett för att skapa det där enhetliga.

  • Gör en skiss med papper och penna hur du vill att det ska se ut, ta sedan mått och tänk igenom hur du kan förverkliga det. 

  • Organisera en yta i taget, det är lätt att när man väl startat med ett område vill fortsätta med ett annat direkt, eller hela huset. Ta det lugnt, ta en yta i taget. Det är bättre att ett område blir ordentligt genomtänkt/sorterat än att ha hela huset omorganiserat, vilket dessutom kan skapa ännu mer kaos om man är fler! 

Läs nästa

Hur du som hemmakock kan organisera ditt kök - 5 smarta tips

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.